Επιλέξτε τη γλώσσα σας

  Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης

  Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης

  Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης "Robotic & Science Academy" είναι ένας πρότυπος χώρος διδασκαλίας και ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών, τεχνολογίας, βιωματικών δραστηριοτήτων, καινοτόμων δράσεων, σεμιναρίων και γενικότερα βιωματικής μάθησης που στόχο έχει την προετοιμασία των παιδιών για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών.


  ​Η "Robotic & Science Academy" είναι το μόνο εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM στην Κρήτη, με πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούνται Levels, συνεπώς ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει εκτεταμένες γνώσεις στον τομέα της ρομποτικής και του προγραμματισμού.


  Τα προγράμματα του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης έχουν σχεδιαστεί από καθηγητές Πανεπιστημίων και αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των θεωρητικών γνώσεων που παρέχει η δημόσια εκπαίδευση, με τις πρακτικές εφαρμογές που τα παιδιά συναντούν στην καθημερινότητα τους. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται μέσω των βιωματικών μαθημάτων - παιχνιδιού, τα οποία αποτελούνται από φαντασία, δημιουργία , κατασκευές, προγραμματισμό και πειραματισμό.

  Ειδικότερα περιλαμβάνουν μεθοδολογίες που προάγουν την συνεργασία μεταξύ των παιδιών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάλυσης και επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, την βιωματική μάθηση και την εφαρμογή διαφόρων γνωστικών πεδίων της μηχανικής και διαφόρων κατασκευών, των σύγχρονων τεχνολογιών, του προγραμματισμού, των μαθηματικών, της φυσικής, ακόμα και της αρχιτεκτονικής μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών σε πρωτότυπα παιγνιώδη, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά σενάρια.

  ​Στόχος του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης είναι η ουσιαστική αφομοίωση της γνώσης μέσα από τη δημιουργική και ομαδική απασχόληση. Χρησιμοποιώντας τη Ρομποτική ως μέσο έμπνευσης των παιδιών και πρόκλησης της περαιτέρω ενασχόλησής τους με τις Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics) στοχεύουμε στην ανάπτυξη της αναλυτικής και στρατηγικής τους σκέψης και στην μελλοντική τους ενασχόληση με τις θετικές επιστήμες.

   

   

  Στοιχεία επικοινωνίας: 

  Διεύθυνση:   Εθνομαρτύρων 22, Μεσαμπελιές - Ηράκλειο Κρήτης
  Τηλέφωνο:   2810 360544 - 6940411020
  Email:   Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
       
  Website:   https://www.robotic-science-academy.edu.gr/
  Facebook:   Robotics and Science Academy of Crete

   

  Φόρμα Επικοινωνίας: Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης