Ποιά Lego είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία

  • admin
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
17/03/2019 14:47 - 17/03/2019 15:04 #257 από admin


Πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποιές κατηγορίες σετ Lego αντιστοιχούν στην ηλικία των παιδιών τους.

Αν και η κατάλληλη ηλικία αναγράφεται πάνω σε κάθε σετ Lego, φτιάξαμε τον παρακάτω οδηγό για να βοηθήσουμε κάθε γονέα να επιλέξει το σωστό σετ ανάλογα με την ηλικία του παιδιού του, λαμβάνοντας υπόψη μας πάνω από όλα την ασφάλειά τους και την σωστή εκμάθηση.

[hr]

Ηλικίες: 1 - 2 ετών



Τα DUPLO είναι τουβλάκια ειδικά φτιαγμένα για βρέφη και πολύ μικρά παιδιά. Είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μην μπορεί το παιδί να τα καταπιεί, αλλά έχουν το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος για να παίξουν με αυτά. Κουμπώνουν πολύ εύκολα το ένα με το άλλο και έχουν απλά και αναγνωρίσημα χρώματα και σχήματα για εύκολο παιχνίδι.

Τα τουβλάκια Duplo μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλες τις ηλικίες σε προσωπικές δημιουργίες (MOCs), καθόσον είναι ιδανικά για να "γεμίσουν" σημεία μεγάλων κατασκευών που χρειάζονται στήριξη. (περισσότερα για αυτό σε άλλο άρθρο)

[hr]

Ηλικίες: 3 - 5 ετών



Μόλις μεγαλώσουν λίγο οι μικροί χτίστες, θα χρειαστούν μεγαλύτερες προκλήσεις! Για αυτό υπάρχουν τα πολύπλοκα σετ DUPLO και τα σετ LEGO Juniors, τα οποία περιλαμβάνουν συνήθως βασικά μηχανικά μέρη όπως αυτοκινητάκια, τραίνα ή διάφορους χειροκίνητους μηχανισμούς. Τα κομμάτια τους περιέχουν πιο προχωρημένα σχέδια, αυξάνοντας την δυσκολία, ενώ παράλληλα διευρίνεται ο τρόπος σκέψης και η φαντασία των παιδιών.

Τα τουβλάκια των σετ Junio είναι μικρότερα από τα τουβλάκια DUPLO και συμβατά με τα πιο προχωρημένα τουβλάκια των υπόλοιπων ηλικιών. Η πολυπλοκότητά τους όμως είναι ειδική για τις ηλικές 3 έως 5 ετών. Παρόλα αυτά προτείνουμε οι γονείς να είναι παρόντες κατά τις πρώτες επαφές με τα συγκεκριμένα τουβλάκια, τόσο για λόγους ασφάλειας (πιθανή κατάποση) αλλά και για να βοηθήσουν τα παιδιά στην μετάβαση από τα DUPLO στα Junior.

[hr]

Ηλικίες: 6 - 8 ετών



Ετοιμαστείτε για κυνηγητό, δράση, κλέφτες και αστυνόμους, μάχες στα άστρα και τσάι στον κήπο του ξενοδοχείου!

Μιλάμε φυσικά για τα σετ City, Star Wars και Friends που είναι μόνο παραδείγματα από τις θεματολογίες που θα βρείτε στα σετ της Lego για τις ηλικίες 6 έως 8 ετών.

Ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει αλλά τα παιδιά θα μπορούν να κατασκευάσουν δημιουργίες που δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν πριν, μιας και τα κομμάτια της κατηγορίας αυτής είναι πιο προηγμένα.

[hr]

Ηλικίες: 9 - 11 ετών



Τα σετ της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα δώσουν ώθηση στην φαντασία των παιδιών και θα σπρώξουν στα όρια την κατασκευαστική τους ικανότητα.

Θα μάθουν πολύπλοκες κατασκευές και τεχνικές και θα μπουν σιγά σιγά στον κόσμο των Technic και Power Functions, δύο ειδικές κατηγορίες τούβλων Lego με τις οποίες θα μπορούν να δώσουν ζωή στα μοντέλα τους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι συλλεκτικές φιγούρες CMF, τα μεγάλα σετ Friends και τα πολύπλοκα σετ Creator με τα οποία μπορεί κάποιος να φτιάξει έως 3 διαφορετικές κατασκευές με τα ίδια τουβλάκια (Creator 3-in-1).

[hr]

Ηλικίες: 12 ετών και πάνω



Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι "δυνατοί παίχτες". Τα σετ για τα παιδιά και τους ενήλικες, αποτελούν πρόκληση λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητάς τους όπως τα τουβλάκια και σετ ρομποτικής Lego, τα περισσότερα σετ Technic και τα σετ UCS (Ultimate Collectors Set).
Εδώ ανήκουμε και εμείς, οι AFOLs (Adult Fans of Lego), τα... μεγάλα παιδιά που παίζουν με τουβλάκια. :)



[hr]

Ηλικίες: ...μεγάλα παιδιά;



Ευτυχώς, δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για παιχνίδι με τα τουβλάκια Lego και αυτό γιατί όλοι μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, κρύβουμε πάντα ένα παιδί μέσα μας.

[hr]
Last edit: 17/03/2019 15:04 by admin.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/03/2019 06:35 #260 από PantelisM
πολύ όμορφη δημοσίευση πραγματικά..κάπου είχα διαβάσει τι σημαίνει στα σέτ το 99 σαν ηλικία αλλά δεν μπορώ να το θυμηθώ..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/03/2019 18:05 #278 από Giggs
Ωραια αλλα μετα τα 99 τι κανουμε ρε παιδια???????
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": computer_freakgr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/03/2019 08:31 #292 από Ardohoth
Playmobil δεν θα βλέπουμε τα τουβλάκια :sick:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Giggs, computer_freakgr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/09/2019 09:11 - 01/10/2019 15:33 #1035 από Justin.Lamborghini
A great and meaningful article about [LINK REMOVED], it touched my heart..!!!
Last edit: 01/10/2019 15:33 by admin.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

  • admin
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
01/10/2019 15:33 #1061 από admin
Απαντήθηκε από admin στο θέμα Ποιά Lego είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία
@Justin.Lamborghini please do not post links to shops with counterfeit or copies of LEGO products as it is not allowed according to the forum's rules.

The above link was removed. Any more invalid link posting will result in a ban.
Many thanks for your understanding.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.264 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ