Κανόνες λειτουργίας λέσχης Breeks

  • admin
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
10/10/2019 05:58 - 10/10/2019 06:12 #1086 από admin
Κανόνες λειτουργίας λέσχης Breeks δημιουργήθηκε από admin
Ποιοί είναι οι «Breeks»;
Οι Breeks (Greek + bricks) είναι μία ελληνική κοινότητα ενηλίκων φίλων των LEGO® (AFOL). Είναι μια ομάδα δημιουργών πρωτότυπων κατασκευών LEGO®, ηλικίας από 18 ετών και πάνω, η οποία προωθεί τη δημιουργικότητα μέσω των προϊόντων του ομίλου LEGO®.
Η λέσχη των «Breeks» ειναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προσανατολισμένος στην ψυχαγωγία και την εκπαίδευση με τα προϊόντα του ομίλου TLG (The LEGO Group), χωρίς να σχετίζεται με άλλον τρόπο με αυτόν, πέρα από τη χρήση των προϊόντων του.
Είναι αναγνωρισμένη από την εταιρεία LEGO® ως Λέσχη ενηλίκων φίλων των LEGO® (Recognized LEGO® User Groups).


Ποιός είναι ο σκοπός των «Breeks»;
Ο σκοπός της ομάδας των Breeks, μέσω των προϊόντων LEGO®, είναι να κατασκευάζουν τις δικές τους μοντελιστικές δημιουργίες, ώστε μέσα από τις δραστηριότητες της ομάδας να:
• Συνεργάζονται μεταξύ τους για τη δημιουργία σύνθετων κατασκευών.
• Ανταλλάσσουν απόψεις κι ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην αγορά των LEGO®.
• Βελτιώνονται μέσα από την ευγενική άμιλλα και τη συνεργασία με τα άλλα μέλη.
• Την προώθηση της τέχνης δημιουργίας MOC (My Own Creation) στο κοινό και την ένταξη νέων μελών που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς.
• Την διάδοση των τεχνικών χτισίματος με τουβλάκια LEGO® στο κοινό.


Ποιές ειναι οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος μέλος στους «Breeks»;
Για να γίνει κάποιος μέλος των Breeks, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να έχει δημιουργικό πάθος με τα LEGO®.


Πώς μπορεί να γίνει μέλος των «Breeks»;
Η εγγραφή στους Breeks γίνεται μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα.


Υπάρχει κάποια συνδρομή;
Κάθε μέλος δίνει, εφόσον επιθυμεί να είναι μέλος κατηγορίας tier 3, ως ετήσια συνδρομή ένα συμβολικό ποσό, που αντιστοιχεί στα πάγια έξοδα της ομάδας (διατήρηση ιστοσελίδας, έξοδα εκθέσεων κλπ).


Υπάρχουν κατηγορίες μελών;
Τα μέλη διακρίνονται σε τέσσερις (4) κατηγορίες ή tiers, βάσει της ιδιότητάς τους και της συμμετοχής τους στις δραστηριότητες της Λέσχης. Για την κατηγοροποίηση χρησιμοποιείται ένα ειδικό σύστημα πόντων (point system). H αλλαγή κατηγορίας γίνεται κάθε Ιανουάριο, αναλογα με τους πόντους που έχουν συλλέξει στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος (01 Ιαν έως 31 Δεκ).
Όλα τα νέα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη ξεκινούν από το tier 3.


Ποιές είναι οι κατηγορίες μελών;

Tier 4: Εγγεγραμμένοι στο site
Είναι κάθε χρήστης του ίντερνετ ο οποίος μπορεί ελεύθερα και δωρεάν να δημιουργήσει λογαριασμό στην ιστοσελίδα της λέσχης ( www.breeks.gr ). Με τη δημιουργία του λογαριασμού αυτού, μπορεί να λάβει μέρος στις δημόσιες συζητήσεις και να ενημερώνεται για τις δράσεις της Λέσχης. Τα εγγραμμένα μέλη δε μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις των Breeks, παρά μόνο ως επισκέπτες ή φιλοξενούμενοι φίλοι, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους μέσα από τις δημόσιες συζητήσεις.
Tier 3: Τακτικά μέλη
Είναι τα εγγεγραμμένα μέλη τα οποία πληρώνουν ετήσια συνδρομή και συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της Λέσχης, με δικές τους κατασκευές ή/και με προσωπική συμμετοχή. Έχουν πλήρη δικαιώματα συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες της Λέσχης.
Tier 2: Ενεργά μέλη
Ενεργά μέλη της Λέσχης θεωρούνται όσα τακτικά μέλη συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της Λέσχης και συνεισφέρουν στην ορθή λειτουργία της.
Tier 1: Μέλη Κατασκευαστές (MOCers)
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα τακτικά μέλη που κατασκευάζουν δημιουργίες με τουβλάκια LEGO® και τα προωθούν μέσω εκδηλώσεων, εκθέσεων ή της ιστοσελίδας της Λέσχης.


Ποιά είναι τα προνομια των μελών;
Τα προνόμια των μελών φαίνονται αναλυτικά στον ακόλουθο πίνακα:


Κατηγορία μέλουςΠρόσβαση στις δημόσιες συζητήσειςΠρόσβαση στην περιοχή μελώνΣυμμετοχή στην διαδικασία LugBulkΣυμμετοχή στα Part DraftsΔικαίωμα απολαβής set LEGO® (δωρεές - support)Δικαίωμα απολαβή λοιπών/χύμα κομματιών LEGO® (δωρεές - support)Δικαίωμα επιλογής κομματιών LugBulk - Project Support
Tier 4
Χ
Tier 3
Χ
Χ
Χ
Tier 2
Χ
Χ
Χ
Χ
Χ
Χ
Tier 1
Χ
Χ
Χ
Χ
Χ
Χ
Χ
Last edit: 10/10/2019 06:12 by admin.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.350 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ