Δωρεά σετ LEGO από το Fairy Bricks και τους Breeks σε παιδιά με την επάρατη νόσο

  • admin
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
11/07/2020 15:33 - 11/07/2020 15:36 #1596 από admin


Οι δράσεις της Λέσχης Breeks ( www.breeks.gr ), οι οποίοι είναι ενήλικοι κατασκευαστές με τουβλάκια LEGO, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Η τελευταία μας μεγάλη πράξη αγάπης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, όπου αποφασίσαμε πως πρέπει να χαρίσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο στο νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" και "Αγία Σοφία".

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων Παιδιατρικής Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», το οποίο έχει την έδρα του στο Νοσοκομείο Παίδων, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» και παραδώσαμε περισσότερα από 100 σετ LEGO με σκοπό να μοιραστούν στις μικρές ψυχές που παλεύουν με την επάρατη νόσο και νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία.

ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Μία τέτοια κίνηση χρειαζόταν προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά και μεράκι από όλους τους συμμετέχοντες. Η αρχή έγινε στο ξεκίνημα του 2020, όπου η λέσχη Breeks εντάχθηκε στο πρόγραμμα στήριξης νοσηλευόμενων παιδιών, που διοργανώνει μία αντίστοιχη λέσχη κατασκευαστών στην Αγγλία «Fairy Bricks» ( www.fairybricks.org ).

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα σε επίσημα αναγνωρισμένες λέσχες φίλων LEGO ανά την υφήλιο να δωρίσουν παιχνίδια LEGO σε παιδιά που χρήσουν ιατρικής φροντίδας και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία παγκοσμίως.

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε τον Μάρτιο του 2020 με την Διευθύντρια της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, κα. Μαρίζα Τσολιά καταφέραμε να πάρουμε την έγκριση για να δώσουμε τα σετ στα παιδιά. Δυστυχώς ο COVID-19 έμελε να μας καθυστερήσει με αποτέλεσμα η διαδικασία της παράδοσης των σετ να μεταφερθεί σχεδόν τρεις μήνες μετά.


Τέλος καλό, όλα καλά όμως μετά και από την μερική άρση των μέτρων καραντίνας. Λόγω του ότι δεν είναι δυνατή η παράδοση των παιχνιδιών απευθείας στα παιδιά από τα μέλη της λέσχης μας, την Πέμπτη 2 Ιουλίου παραδώσαμε σετ LEGO συνολικής αξίας περιπου 3χιλ. ευρώ στο ίδρυμα «Ανοιχτή Αγκαλιά», το οποίο με την σειρά του θα τα μοιράσει στα παιδιά που νοσηλεύονται στα δύο μεγαλύτερα παιδικά νοσοκομεία της χώρας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την λέσχη FAIRY BRICKS που μας έδωσε την δυνατότητα να μπούμε σε αυτό το πρόγραμμα και να χαρίσουμε πολλά χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους και να υποσχεθούμε πως κάθε χρόνο πέρα από εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες θα προσπαθούμε να δίνουμε χαρά και σε μικρούς, αλλά και στους ενήλικες φίλους μας.

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην δωρεά σετ / παιχνιδιών LEGO με μεταχειρισμένα ή καινούργια παιχνίδια LEGO, μπορεί να συμπληρώσει την ειδική φόρμα δωρεών .
Last edit: 11/07/2020 15:36 by admin.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11/07/2020 17:08 #1599 από PantelisM
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Μπράβο τεράστια κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Μακάρι να μπορούμε να συμμετέχουμε κάθε χρονο σε τέτοιου είδους δράσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.231 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ