[ΑΝΑΒΟΛΗ] Robofest Hellas 2020 (11-12 Απρ 2020, Ηράκλειο Κρήτης)

  • admin
  • Συντάκτης θέματος
  • Επισκέπτης
  • Επισκέπτης
13/03/2020 11:48 - 13/03/2020 11:49 #1383 από admin



***ΠΡΟΣΟΧΗ*** Η εκδήλωση αναβάλλεται λόγω των μέτρων κατά του COVID-19 (Κορονοϊός). Θα ενημερώσουμε την ανάρτηση όταν/αν ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής ******


Ο διαγωνισμός γίνεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα και αποτελεί μια συν διοργάνωση του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης, του Δήμου Φαιστού και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Μεσαράς Εκπαιδευτικός Όμιλος Πράξη και Πρόοδος.

Επίσημος εκπρόσωπος του διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης "Robotic & Science Academy Crete".

?Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 11 και 12 Απριλίου 2020, στο Κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών στην Κρήτη.
Παράλληλα με τους διαγωνισμούς κατά την διάρκεια του διημέρου πραγματοποιούνται πληθώρα σεμιναρίων ρομποτικής για παιδιά και ενήλικες.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί 10 ημέρες πριν την διοργάνωση.

?Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι οι ομάδες που θα προκριθούν από τον ???Eθνικό διαγωνισμό της Ελλάδας θα συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό, στο World Robofest Championship στο Michigan της Αμερικής.

?Το Robofest είναι ένας Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής ο οποίος διοργανώνεται από το Lawrence Technological University στο Southfield, Michigan, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο Παγκόσμιος διαγωνισμός Robofest ουσιαστικά είναι ένα φεστιβάλ διαγωνισμών ρομποτικής αφού μέσα από τις κατηγορίες που διαθέτει δίνει την ευκαιρία συμμετοχής σε όλες τις ηλικίες, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους μαθητές να ασχοληθούν με τις Επιστήμες, την Μηχανική, τα Μαθηματικά, την Τεχνολογία και τον Προγραμματισμό.

?Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:
www.robotic-science-academy.edu.gr/robofest-hellas

Ο Διαγωνισμός επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν με οποιοδήποτε ρομποτικό πακέτο επιθυμούν, καθώς και να προγραμματίσουν σε όποια γλώσσα θέλουν. Με αυτόν τον τρόπο το Robofest υποστηρίζει την εκμάθηση της επιστήμης της ρομποτικής για όλους.


Από το 1999, πάνω από 28,000 μαθητές έχουν πάρει μέρος στον διαγωνισμό. Κάθε χρόνο συμμετέχουν ομάδες από 15 διαφορετικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και από Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Κολομβία, Ισημερινό, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αγγλία, Γαλλία, Γκάνα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Κένυα, Λίβανο, Μακάο, Μαλάουι, Μεξικό, Μαρόκο, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ταϊβάν κ.α.
Συνημμένα:
Last edit: 13/03/2020 11:49 by admin.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.206 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ