Συνδεση / Login

or
or

Review: CMF σειρά 24

 

Αρχές του έτους και αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγμα για τους απανταχού fans των lego…νέα σειρά collectible minifigures! Ως είθισται η πρώτη σειρά του χρόνου είναι non licenced και αισίως έχουμε φτάσει στο νούμερο 24! Ομολογουμένως πρόκειται για μια σειρά που αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους, καθώς περιέχει δύο ιστορικές φιγούρες, δύο φιγούρες σε στολές,  δύο από τον χώρο της φαντασίας, δύο sci-fi και τέσσερεις city life. Πάμε μαζί να τις δούμε αναλυτικά ξεκινώντας από τoν carrot mascot.

 


 

Προσωπικά δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα οι φιγούρες με στολές, με ελάχιστες εξαιρέσεις έως τώρα και μια από αυτές είναι η συγκεκριμένη. Όμορφος σχεδιασμός της μασκότ, λαστιχένιο το πράσινο κοτσάνι στη κορυφή, διπλή έκφραση στο πρόσωπο και printed πινακίδα ως αξεσουάρ. Επιπλέον υπάρχει διαθέσιμο hair piece σε πορτοκαλί χρώμα, ώστε ο χαρακτήρας να είναι ολοκληρωμένος και εκτός στολής. Σημαντική προσθήκη η ύπαρξη πλέον των hair pieces στις φιγούρες με κοστούμι που έχει υιοθετηθεί από την σειρά 22 (Chilli Costume Fan). Συνολικά είναι  μια εξαιρετική φιγούρα για να πλαισιώσει τα farm sets του 2022 και έρχεται να προστεθεί στη λίστα με στολές λαχανικών που τα τελευταία χρόνια έχουνε γίνει αρκετά δημοφιλείς. Πάμε στο γήπεδο με την football referee.

 


Κατά την άποψη μου ανήκει στις δύο πιο αδύναμες φιγούρες της σειράς αλλά είναι επίκαιρη λόγω World Cup και έχει ενδιαφέρον ότι σε επίπεδο diversity επέλεξαν να είναι κορίτσι διαιτητής. Η φιγούρα έχει όμορφα prints, ειδική μνεία στα τυπώματα των χεριών με το χρονόμετρο και το ρολόι, τα μαλλιά είναι σε νέο nougat χρώμα, υπάρχει διπλή έκφραση και τα αξεσουάρ της εκτός από την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα είναι και μια μπάλα ποδοσφαίρου που είχαμε να την συναντήσουμε από την σειρά DBF. Οι ποδοσφαιρόφιλοι σίγουρα θα την λατρέψουν! Έτοιμοι για εκτόξευση στο διάστημα με τον Robot Warrior.

 


Πιστή στην παράδοση της η Lego μας παρουσιάζει ένα ακόμη ρομπότ και πλέον η κατηγορία αυτή έχει γίνει hit or miss.Αυτή την φορά πιστεύω ότι έχουμε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα πρόταση σε ένα είδος φιγούρων που πλέον με έχει κουράσει και έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για αυτή. Η φιγούρα έχει έντονα τυπώματα σε χρώματα του φούξια και του πράσινου, το κράνος είναι νέο καλούπι και έχει δυναμικό σχεδιασμό, το κεφάλι έχει print και στο πίσω μέρος του και η προσθήκη ενός υπερόπλου φτιαγμένο από διαφορετικά parts όπως τα φούξια πατίνια το καθιστούν πραγματικά πρωτότυπο. Η lego πάντα βάζει λεπτομέρειες και easter eggs σε κάθε σειρά, συνδέοντας έτσι πολλές φορές χαρακτήρες από προηγούμενες σειρές και εδώ έχουμε μια τέτοια σύνδεση, Αν παρατηρήσετε το έμβλημα του όπλου θα θυμηθείτε τον εξωγήινο φίλο μας από την σειρά 21! Ας γνωρίσουμε το newspaper kid!

 


Πρόκειται για μια από τις πιο δυνατές φιγούρες της σειράς με εξαιρετικά τυπώματα στο σύνολο της, νέο καφέ χρώμα στο μπερέ, messenger bag, σφεντόνα και τυπωμένη εφημερίδα με αναφορά στη πρώτη φιγούρα της lego, τον αστυνομικό που τον συναντήσαμε πριν μερικά χρόνια στη σειρά 18 ως επανέκδοση. Τα πόδια αν και είναι το κοντό καλούπι έχουνε κίνηση και προσδίδουν άλλη δυναμική στη φιγούρα, Σίγουρα ως χαρακτήρας θα βρει την θέση του σε πολλά mocs και φωτογραφίσεις;! Ας περάσουμε στον conservationist!

 


Ο πρωταγωνιστής αδιαμφισβήτητα σε αυτή την φιγούρα είναι το κοάλα που αποτελεί νέα εισαγωγή στο ζωικό βασίλειο των lego. Παρόλα αυτά η φιγούρα δεν είναι απλά συνοδευτική ή διακοσμητική σε καμία περίπτωση. Τυπώματα στο σύνολο του χαρακτήρα, διπλή έκφραση στο πρόσωπο και νέο χρώμα στο hair piece που έχουμε συναντήσει στον Dustin του Stranger Things. Συνδυάζεται εξαιρετικά με το νέο καλούπι του κοάλα το οποίο χρειάζεται ένα κλαδί για να στηρίζεται. Χωρίς το συγκεκριμένο κομμάτι οφείλω να παραδεχθώ ότι δείχνει κάπως περίεργα μόνο του το κοάλα αλλά σίγουρα είναι μια όμορφη προσθήκη και είναι πάντα καλοδεχούμενη η ποικιλία στα καλούπια ζώων, ειδικά εκείνων που δεν τα συναντάμε σε όλες τις ηπείρους. Πάμε να συναντήσουμε τον brown astronaut and spacebaby.

 


Σίγουρα μια από τις δυο πιο δημοφιλείς φιγούρες της σειράς που χτυπά κέντρο στη νοσταλγία των lego fans! Ο κλασσικός αστροναύτης σε νέο καφέ χρώμα με την έκφραση που ήταν σήμα κατατεθέν στις πρώτες δεκαετίες των minifigures και όχι μόνος του αλλά μαζί με ένα μωρό αστροναύτη σε μπλε χρώμα! Το μωρό το γνωρίσαμε στην σειρά 16 και από τότε το έχουμε δει σε κάποιες εκδοχές με διαφορετικά χρώματα, εδώ όμως έχουμε μια τελείως αναβαθμισμένη έκφανση του με κράνος και φιάλες οξυγόνου (ενιαίο καλούπι ) και το κλασσικό space print στο torso του. Και μέσα σε όλα αυτά το κλασσικό walkie talkie έχει μετατραπεί σε baby monitor! Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα θέλουν να την αποχτήσουν! Ώρα να γνωρίσουμε την falconer!

 


Η δεύτερη δημοφιλής φιγούρας της σειράς και τι να πρωτοσχολιάσει κάποιος! Η φιγούρα έχει εκπληκτικές λεπτομέρειες  στο τύπωμα της, ζώνη με λιχουδιές για το γεράκι, γάντι, αλυσίδα-δέσιμο για την κάπα, μπότες και το κλασσικό falcon crest στο torso! Το πρόσωπο έχει διπλή έκφραση, τα μαλλιά είναι σε νέο κόκκινο χρώμα και η μπλε κάπα έχει νέο πατρόν που αγκαλιάζει καλύτερα τον λαιμό της φιγούρας. Τα αξεσουάρ της είναι το κλασσικό τόξο αλλά σε νέο μπεζ της άμμου χρώμα και ένα γεράκι που μόνο αξεσουάρ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειται για νέο καλούπι, δεν είναι το καλούπι του γλάρου βαμμένο σε νέα χρώματα και πραγματικά οι λεπτομέρειες του είναι εξαιρετικές. Πολλά εύσημα επίσης για την επιλογή να είναι κοπέλα σε αυτόν τον ρόλο! Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα την συναντήσουμε σε πάρα πολλά castle/fantasy mocs! Ας περάσουμε στη rocking horse rider.

 


Η δεύτερη πιο αδύναμη φιγούρα της σειράς σύμφωνα με την άποψη μου. Ουσιαστικά πρόκειται για το κοριτσάκι που γνωρίσαμε στο σετ 60287 με νέο torso. Ομολογουμένως το torso με τον μονόκερο είναι ενδιαφέρον και σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί σε lgbtq+ φωτογραφίες και δημιουργίες αλλά στο σύνολο της η φιγούρα είναι αδιάφορη και εκείνο που κλέβει την προσοχή είναι το αξεσουάρ της, το κουνιστό αλογάκι που αποτελεί νέο καλούπι! Στο φετινό city advent calendar, την ημέρα 18 υπήρχε κατασκευή με parts για κουνιστό αλογάκι αλλά αυτό το καλούπι είναι απλά υπέροχο και περιμένω να το δω στο μέλλον και σε άλλα σετ σε διαφορετικές εκδοχές. Ας γνωρίσουμε το Orc!

 


Μία από τις επίσης δυνατές φιγούρες που είχε τραβήξει την προσοχή από νωρίς, καθώς είχανε διαρρεύσει φωτογραφίες της πολύ καιρό πριν παρουσιαστεί επίσημα η σειρά. Οι φίλοι των θεμάτων φαντασίας σίγουρα είναι ενθουσιασμένοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε ένα ορκ στις cmf. Το πιο κοντινό που είχαμε συναντήσει ήταν το goblin της σειράς 13, το οποίο ήταν και εκείνο μια ενδιαφέρουσα φιγούρα. Το Ορκ έχει τυπώματα στο σύνολο του, κυριολεκτικά από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δεν υπάρχει επιφάνεια που να μην έχει prints, γεγονός που την κάνει πραγματικά εντυπωσιακή. Για πρώτη φορά έχουμε ένα λαστιχένιο, πρόσθετο σαγόνι που προεξέχει από το κεφάλι και της δίνει άλλη δυναμική με τους προτεταμένους κυνόδοντες. Τα αξεσουάρ της είναι η υπερμεγέθης χατζάρα που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν σε fantasy themes, μια ασπίδα με τύπωμα cartoonish νεκροκεφαλή και μια κόκκινη κάπα σε νέο πατρόν που δείχνει ταλαιπωρημένη αλλά είναι πολύ ταιριαστή στη συνολική εικόνα. Προβλέπω ότι θα δούμε ολόκληρους στρατούς Orcs με την συγκεκριμένη φιγούρα σε παραλλαγές! Ας γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω με τον T-Rex Costume Fan!

 


Η δεύτερη φιγούρα με κοστούμι στη σειρά 24 και όντως πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρουσα ιδέα που εκτελέστηκε με επιτυχία. Πολλοί fans ζητούσαν από καιρό μια φιγούρα με μια τέτοια στολή και πλέον είναι γεγονός. Χωρίς να γίνονται υπερβολικοί οι σχεδιαστές κατάφεραν να μας δώσουν έναν τυραννόσαυρο με όμορφα τυπώματα, νέο καλούπι ουράς και ένα κεφάλι δεινοσαύρου που κρατά ισορροπία μεταξύ του ρεαλισμού και του χιούμορ. Το πρόσωπο έχει διπλή όψη και η θυμωμένη εκδοχή του πιστεύω ότι είναι πιο ταιριαστή στον χαρακτήρα. Μεγάλο μείον στη συγκεκριμένη φιγούρα είναι η απουσία hair piece, καθώς και η παντελής έλλειψη οποιουδήποτε αξεσουάρ! Ας περάσουμε στη ντίβα της σειράς, την Rococo Aristocrat!

 


Τα τελευταία χρόνια σταθερά με κάθε δυνατή ευκαιρία έστελνα την ιδέα στη lego για μια τέτοια φιγούρα και επιτέλους στη σειρά 24 συναντάμε την Μαρία Αντουανέτα σε όλο της το μεγαλείο! Οι σχεδιαστές πραγματικά δημιούργησαν μια υπερβολική φιγούρα, όπως ακριβώς αξίζει στον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Όλα είναι μεγάλα, πομπώδη και εξωφρενικά με νέο καλούπι μαλλιών (είχαμε την εκδοχή της ανδρικής πουδραρισμένης περούκας, πλέον έχουμε και την γυναικεία), έχουμε επιστροφή του skirt piece που είχαμε συναντήσει αρχικά στη βασίλισσα της σειράς 15 και ως αξεσουάρ ένα σκυλάκι τσιουάουα σε νέο λευκό χρώμα. Στο print της φιγούρας κυριαρχούν οι τόνοι του παστέλ ροζ, κάτι που είναι ιστορικά ακριβές και έχουμε για πρώτη φορά ένα πουδραρισμένο πρόσωπο lego με διπλή όψη! Στο σύνολο της είναι μια άκρως εντυπωσιακή φιγούρα που επιβεβαιώνει ότι η σειρά cmf μπορεί να μας προσφέρει εξαιρετικές προτάσεις που δεν είναι εύκολο να ενταχθούν σε κάποιο άλλο θέμα ή σετ και αυτό άλλωστε είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τόσο ξεχωριστές τις collectible minifigures. Μικρή ένσταση σχετικά με τα αξεσουάρ της φιγούρας ότι εναλλακτικά θα μπορούσε να κρατά μια βεντάλια ή ένα κομμάτι κέικ! Ώρα για αγγειοπλαστική, ας γνωρίσουμε την Potter!

 


 

Πολλές φορές στις city life φιγούρες των cmf ελλοχεύει ο κίνδυνος να είναι αδιάφορες και απλά να συμπληρώνουν τον αριθμό των δώδεκα χαρακτήρων. Ευτυχώς με την potter δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Υπέροχα τυπώματα στα ζωηρά χρώματα του πετρολ και του μωβ, όμορφες λεπτομέρειες η λερωμένη ποδιά και τα εργαλεία όπως επίσης και τα καφέ χέρια που παραπέμπουν στις εργασίες με τον πηλό! Απίθανο το νέο καλούπι τουρμπάνι σε πετρολ χρώμα με τύπωμα φύλλα που είμαι σίγουρος ότι θα το δούμε σε διαφορετικές παραλλαγές στο μέλλον και την χαρούμενη εμφάνιση της συμπληρώνει ο τροχός της αγγειοπλαστικής και τα πήλινα μπολ (δύο σε κάθε σακουλάκι) καθώς και το πήλινο κύπελλο! Το πρόσωπο έχει διπλή όψη που δεν έχουνε μεγάλη διαφορά μεταξύ τους αλλά είναι και οι δύο ταιριαστές στο χαρακτήρα.

  

Στο σύνολο της η σειρά 24 με ενθουσίασε και είχα καιρό να νιώσω τέτοια προσμονή για μια σειρά cmf. Παρά τις αδυναμίες της μας προσφέρει χαρακτήρες που σίγουρα θα εμπνεύσουν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες, να χτίσουν mocs, να φωτογραφίσουν σκηνές με πρωταγωνιστές αυτές τις νέες φιγούρες και ουσιαστικά είναι μια σειρά όπως θα ήθελα, μαζί με πάρα πολύ κόσμο, να είναι κάθε σειρά cmf. Η σειρά 24 έχει παραπάνω από κάτι για τον καθένα, είναι γεμάτη χρώμα, diversity, φαντασία και νοσταλγία και εύχομαι να συνεχίσουν οι δημιουργοί της έτσι. Το προσωπικό μου top 3 είναι η Rococo Aristocrat, η Potter και το Orc! Keep dreaming and keep building!

 *Οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας LEGO.

LEGO® is a trademark of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this website.
©2018-2019 Breeks RLUG. All rights reserved. 

 

Go to top