Συνδεση / Login

or
or

Items filtered by date: July 2020

Sunday, 19 July 2020 20:16

Δύο χρόνια Breeks!

Οι Breeks συμπλήρωσαν δύο (2) χρόνια λειτουργίας! Από το 2018 μέχρι σήμερα, καταφέραμε να εδραιωθούμε στον ελληνικό χώρο αλλά και να γίνουμε γνωστοί παγκοσμίως με τις δράσεις μας και δημιουργίες των μελών μας.

Σύντομο ιστορικό:

Την άνοιξη του 2018, ως μικρή τότε παρέα ενήλικων φίλων LEGO®, με αρκετή πείρα στον χώρο, αποφάσισαμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο.

Τον Οκτώβριο του 2018, δημιούργησαμε μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στους έλληνες MOCers, όπου κάθε φίλος των LEGO® θα μπορουσε να βρει νέα, πληροφορίες και οδηγίες-συμβουλές χτισίματος. Από τότε, μετά από ατελείωτες ώρες χτισίματος MOC, διασκεδάζοντας και γενικότερα κάνοντας αυτό που αγαπάμε, αποφασίσαμε να προχωρίσουμε ένα βήμα μπροστά.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2019, δημιουργήσαμε ένα forum όπου όλοι οι φίλοι των LEGO® θα μπορούν να συναντηθούν διαδικτυακά.

 Τον Μάρτιο 2019 υποβάλλαμε αίτηση αναγνώρισης από την LEGO® Δανίας και από τον Απρίλιο 2019 είμαστε επίσημη αναγνωρισμένη λέσχη LEGO® (RLUG)!

  

Η πρώτη μας έκθεση:

Τον Σεπτέμβριο του 2019, συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στο 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηρακλείου, στο Ηράκλειο Κρήτης. 

 

 

 

Διεθνής αναγνώριση:

Δεν ειναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που ξένες ιστοσελίδες ενημερωσης για θέματα που αφορούν στα LEGO®, φιλοξένησαν δημιουργίες των μελών μας στα πρωτοσέλιδά τους, ενώ μέλη μας, όπως ο Γιώργος "Mpyromaxos" Ευθυμόπουλος κατέλαβε στο παρελθόν την δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό δημιουργίας με τουβλάκια LEGO®. Παράλληλα, το μέλος μας Γιώργος "Paintballman" Αδαμίδης, είναι ένας από τους διαχειριστές της σελίδας eurobricks, σε ότι αφορά στα παιχνίδι ρόλων με δημιουργίες από τουβλάκια LEGO®, "The Great Brick War".

 

 

   
Δημιουργία του Ανδρέα "Giggs" Γκίκα η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "BrickNerd" Δημιουργία του Γιώργου "Mpyromaxos" Ευθυμόπουλος, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "Brothers Brick".

 

Δωρεά στο Ίδρυμα "Ανοιχτή Αγκάλιά" του Νοσοκομείου Παίδων "Π. και Α. Κυριακού"

Η τελευταία μας μεγάλη πράξη αγάπης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, όπου αποφασίσαμε πως πρέπει να χαρίσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο στο νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" και "Αγία Σοφία".

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων Παιδιατρικής Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», το οποίο έχει την έδρα του στο Νοσοκομείο Παίδων, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» και παραδώσαμε περισσότερα από 100 σετ LEGO® με σκοπό να μοιραστούν στις μικρές ψυχές που παλεύουν με την επάρατη νόσο και νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία.

 

 

Το μέλλον:

Μπορεί οι δραστηριότητές μας να έχουν σταματήσει προσωρινά λόγω της τρέχουσας κατάστασης με τον COVID-19, αλλά ο προγραμματισμός των μελλοντικών δραστηριοτήτων μας συνεχίζεται με γοργούς και σταθερούς ρυθμούς!

Μείνετε συντονισμένοι! Σας ετοιμαζουμε πολλές και μεγάλες εκπλήξεις! 

 

 

Sunday, 05 July 2020 22:03

Fairy Bricks

 

Fairy Bricks has one very simple objective. To give LEGO to children in hospital. When we tell people that they often pause before they respond, anticipating for us to say something else but that really is it. Our charitable aim is very simple and straightforward, and as a charity we act in a very similar way.

From humble beginnings and a single hospital donation in 2012, we now aim to deliver LEGO with a retail value of approximately £5000 per month throughout the UK and beyond. In 2019 we are hoping to increase that to £7500 of sets each and every month.

Play is a vital part of the recovery process when children are in hospital. It provides comfort, distraction and is even used as an educational tool by Play Specialists to assist children with procedures they have to endure. LEGO itself as a product is perfect for this. It is an item many children are already familiar with and can provide an instant escape at a very difficult time. Then by it’s very nature when tomorrow comes it can be rebuilt to help the same child with something else or move to another child to start the process all over again.

 

 

Get involved with Fairy Bricks by emailing us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

If you would prefer to write then our address is Units 5 & 6 Shaw Industrial Park, Silver Street, Aspley, Huddersfield, HD5 9AF

 

 

Published in Συνεργάτες

Οι δράσεις της Λέσχης Breeks (www.breeks.gr), οι οποίοι είναι ενήλικοι κατασκευαστές με τουβλάκια LEGO, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Η τελευταία μας μεγάλη πράξη αγάπης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 2 Ιουλίου, όπου αποφασίσαμε πως πρέπει να χαρίσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο στο νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" και "Αγία Σοφία".

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων Παιδιατρικής Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», το οποίο έχει την έδρα του στο Νοσοκομείο Παίδων, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» και παραδώσαμε περισσότερα από 100 σετ LEGO με σκοπό να μοιραστούν στις μικρές ψυχές που παλεύουν με την επάρατη νόσο και νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία.

 

ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Μία τέτοια κίνηση χρειαζόταν προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά και μεράκι από όλους τους συμμετέχοντες. Η αρχή έγινε στο ξεκίνημα του 2020, όπου η λέσχη Breeks εντάχθηκε στο πρόγραμμα στήριξης νοσηλευόμενων παιδιών, που διοργανώνει μία αντίστοιχη λέσχη κατασκευαστών στην Αγγλία «Fairy Bricks» (http://www.fairybricks.org).

Το πρόγραμμα αυτό δίνει την δυνατότητα σε επίσημα αναγνωρισμένες λέσχες φίλων LEGO ανά την υφήλιο να δωρίσουν παιχνίδια LEGO σε παιδιά που χρήσουν ιατρικής φροντίδας και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία παγκοσμίως.

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε τον Μάρτιο του 2020 με την Διευθύντρια της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού, κα. Μαρίζα Τσολιά καταφέραμε να πάρουμε την έγκριση για να δώσουμε τα σετ στα παιδιά. Δυστυχώς ο COVID-19 έμελε να μας καθυστερήσει με αποτέλεσμα η διαδικασία της παράδοσης των σετ να μεταφερθεί σχεδόν τρεις μήνες μετά.

 

Τέλος καλό, όλα καλά όμως μετά και από την μερική άρση των μέτρων καραντίνας. Λόγω του ότι δεν είναι δυνατή η παράδοση των παιχνιδιών απευθείας στα παιδιά από τα μέλη της λέσχης μας, την Πέμπτη 2 Ιουλίου παραδώσαμε σετ LEGO συνολικής αξίας περιπου 3χιλ. ευρώ στο ίδρυμα «Ανοιχτή Αγκαλιά», το οποίο με την σειρά του θα τα μοιράσει στα παιδιά που νοσηλεύονται στα δύο μεγαλύτερα παιδικά νοσοκομεία της χώρας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την λέσχη FAIRY BRICKS που μας έδωσε την δυνατότητα να μπούμε σε αυτό το πρόγραμμα και να χαρίσουμε πολλά χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους και να υποσχεθούμε πως κάθε χρόνο πέρα από εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες θα προσπαθούμε να δίνουμε χαρά και σε μικρούς, αλλά και στους ενήλικες φίλους μας.

 

 

Θέλουμε να ελπίζουμε πως τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να κάνουμε πανελληνίως γνωστό το χόμπι μας και φέρουμε και άλλους ενήλικες στην παρέα μας.

 

 

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην δωρεά σετ / παιχνιδιών LEGO με μεταχειρισμένα ή καινούργια παιχνίδια LEGO, μπορεί να συμπληρώσει την ειδική φόρμα δωρεών.

 

 

Published in Δωρεές

LEGO® is a trademark of the LEGO® Group of companies which does not sponsor, authorize or endorse this website.
©2018-2019 Breeks RLUG. All rights reserved. 

 

Go to top